HIGH COURT OF DELHI AT NEW DELHI

f No. -12/Genl. 11/DHC
e Dated:

From

The Registrar General,
Delhi High Court,
Mew Delhi,

To

The General Manager,
Sandhyashl Neuro Panchkarma
(A Unit of Sandya Pharma and Research Unit),
BF-45, Near Canara Bank,
Shalimar Bagh,
y Delhi-110088.

Sir/Madam,

I am directed to refer to your letter dated nil canveying your willingness, on the
subject above and to inform you that the following guidelines should be observed by wour
St HCO while providing OPC/IPD medical facilities to officers/afficials of this Court and their
i dependent family members:-

1. Employees of High Court of Delhl holding valld CGHS cards as well as CS(MA)
permission letter, where no permission is required for conducting medical
Treatment/Tests/investigation, the same may be conducted in respect of High
Court employees and their dependant family members on the basis of CGHS
card/CS(MA] letter of the patient and the Identity Card of employee of the High
Court of Delhi, on credit/cashless basis, on preduction of valid Government
Specialist/CMO-Incharge prescription, as per CGHS/ CS(MA) Rules,

2. The Medical prescription Issued by a CGHS Medical Officer/Government
Specialist prescribing diagnostic tests/investigations shall be treated as valid
for a single use within a period of one month from the date of
prescription unless specifically provided otherwise by the Gowt.
Specialist in the prescription, about the date or period after which the
prescribed tests are to be conducted for a routine check up or follow up
treatment. The Medical prescription would require revalidation or issue of a
fresh prescription from the prescribing CGHS doctor/Government Specialist for
getting the prescribed tests done after expiry of the validity period of one
month the case may be.

+ In view of the O.M. dated 09.11.2017, 15.01.2018 and 18.07.2018 issued by
the Ministry of Health & Family Welfare, Government of India, there is no
requirement for seeking permission letters from the employees of this Court
who have approached the hospital for avalling cashless treatment and after
providing Lhem relevant treatmentl, the said hospital may raise bills in the name
of Registrar General, Delhl High Court for payment olong with coples of CGHS
card, identity Card of employee, Irrespective of Indoar Patlent Department
(IPD) or Outdoor Patient Department (OPD) treatment;

- The hospital shall submit the emergency certificate (If any), Discharge
Summary (if any), bllls, diagnostic reports, sell attested coples of CGHS
card/CSIMA) letter and orescrintion issued hv Govt. sneclalist. ag the rase mav




5. In case of emergency admission of the officers/offici

- court of Delhi and their dependant family mem:;ez:r::!:pﬂiiﬂ::ﬂﬂlﬂ
~ refuse admission or demand an advance payment from employees of
High Court of Delhi. In such cases, the hospital will provide credit
facilities to the patient on production of CGHS card/CS(MA) letter
and Identity card of High Court of Delhi. The hospital will issue

emergency certificate in respect of the patient admitted and on the
basis of same, High Court of Delhi will
letter fCertificate in this regard.

issue authorization

The Officers/Officials of the High Court of Delhi and their dependent
family members who are admitted/hospitalized while taking regular
treatment, the hospital will provide credit/cashless facility to them
after obtaining copy of prescription issued by the Govt. Specialist;
self attested copies of CGHS card/CS(MA) letter and Identity Card of
the employee of the High Court. As such, there is no requirement of
authorization letter from the High Court of Delhi. The hospital shall
send the bills to the Registrar General, Delhi High Court alongwith
other documents as given in Para 4 above, for reimbursement.

. The hospital Is required to follow the terms and conditions of Memorandum
of Understanding (MOU) signed with CGHS and provide the services as per
CGHS approved rates/packages and guldelines notified from time to time.

8. The hospital shall obtain written consent from the Officers/Officials of High

Court of Delhi, to pay extra cost of implants, stents and devices for which
the CGHS has prescribed rates ceiling for reimbursement.

9. The huspitéh}dlagnuﬁﬂ: centres shall also follow all the guidelines issued by
the Government of India, from time to time, in this regard.

i i t may be settied
10. All or any dispute(s)/claim(s) arising out of this arrangemen
by mean\; of ?esnil:unun meetings or clarification/opinion of CGHS, Ministry of
Health & Family Welfare, Gaovernment of India.

| am, therefore, directed to reguest you to commence, with "“m“d'::’ :[:;Z
ce
Broviding medical facilities both OPD/IPD as per CGHS/CS(MA) Rules to “"E“L ' -y
i [
bificials of this Court and thelr dependent family members on credit basis and raise

incipal to
In respect thereof to the Registrar General, High Court of Delhi for payment on princip
Principal basis.

Tha
e yours faithfully
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